Analiza ulja u Hamburgu

Objavljeno: 12.01.2017

Analiza ulja u Hamburgu

Kako se na tržištu Republike Hrvatske pojavilo sve više proizvođača bučinog ulja, tako nažalost postoje i oni koji obmanjuju potrošače prodajom proizvoda čiji sastav ne odgovara sastavu i načinu proizvodnje navedenom na etiketi.

Nemali broj puta smo i sami primali zabrinute upite potrošača o tome kako se zaista proizvodi bučino ulje, odnosno koja je razlika između toplog i hladnog postupka prešanja. Ljudi su nedovoljno informirani, pa im se u potrazi za pravim odgovorima često namjerno i svjesno prezentiraju krivi odgovori i tako bivaju obmanuti.

Da bi se uvelo reda u ovu granu uljarstva, inspektori Ministarstva poljoprivrede su jesenas obišli prizvođače bučinog ulja. Analizu zapečaćenog ulja su provele tvrtke Euroinspekt Croatiakontrola iz Zagreba i Eurofins Analytik iz njemačkog Hamburga. Rezultati su poražavajući. Samo tri uljara, među kojima je i naša uljara sa hladno prešanim bučinim uljem Aurora, imala su proizvode koji u potpunosti odgovarali sastavu na etiketi.

Još jednom je potvrđeno da HLADNO PREŠANO BUČINO ULJE AURORA u potpunosti odgovara čl. 12 Pravilnika o jestivim uljima i mastima, što znači da je hladno prešano - DOBIVENO IZ SIROVIH KOŠTICA BEZ PRŽENJA I KUHANJA I DA NEMA NIKAKVIH DODATAKA DRUGIH ULJA.

Još jednom navodimo, naše ulje svake godine prolazi analizu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te ulje još dodatno dobrovoljno analiziramo kod još neke, uvijek različite, neovisne tvrtke koja provodi analizu, a to sve provodimo zbog naših kupaca, zbog stalnih potrošača naših proizvoda da znaju da zajamčeno kupuju proizvod vrhunske kvalitete.

Na ove dvije ikonice ispod teksta možete vidjeti potvrde rezultata analize, a sve o dosadašnjim analizama našeg ulja pročitajte ovdje.

 
 

Dizajn: ColorUnit | Programsko rješenje: ČuBraD